Solavskjerming

Skygg deg for solen

Vi leverer markedets beste og eneste løsning for solavskjerming og solakkumulering uten eksterne fasadesensorer, og designer, programmerer og leverer solavskjerming i enterpriseprosjekter og direkte til byggherre.

Vi samarbeider også med andre solskjermingsleverandører ved å integrere produktene i byggets tekniske nettverk og styring. Systemet har et åpent grensesnitt og kan enkelt knyttes opp mot SD-anlegget. Systemet håndterer solrefleksjon og skygge fra nærliggende bygg, og kan styres enkelt fra nettbrettet eller mobilen.

Få styringen selv

Gratech har over 10 års erfaring med SMI-styring (Standard Motor Interface) og har levert mange slike anlegg. SMI er en standardisert protokoll for solavskjerming som reduserer kabling og gir brukeren en eksakt styring av sitt anlegg. Løsningen gjør vedlikehold enklere, gir teknisk drift bedre diagnostikk, samt besparer antall klimaskallperforeringer. Mange anlegg benytter også tradisjonell reléstyring eller KNX, og vi har derfor støtte for dette også. Vi kan eksempelvis enkelt beholde solavskjermingen/motorer ved en rehabilitering, men oppgradere selve styringen av den til dagens tekniske nivå.

Fleksible og brukervennlige systemer

Våre systemer er fleksible for utvidelser og kan også enkelt justeres i ettertid, der for eksempel to individuelle vinduer skal tilhøre det samme rommet, eller en hel fasade skal styres likt.

Vi har full støtte for både horisontale skodder, vertikal screen, markiser og lamellsystemer. De styrer hvert enkelt vindu basert på solvinkel samt solhelling og er derfor ikke avhengig av hvilken tid på året det er. Vi styrer den basert på naboterreng og nabobygg, slik at brukeren opplever mest mulig utsyn til enhver tid uten å oppleve skyggedannelser. Systemet kan enkelt settes opp for solakkumulering, som innebærer at bygget akkumuler solenergi i kontorer som ikke er i bruk. Dette gjøres ved for eksempel å slippe lysenergien inn en kald vinterdag.

Systemet kommuniserer med brannsentral og vil automatisk ved brannscenarier gå til åpen posisjon. Systemet fremvises også på grafiske sider for teknisk personell, og inkluderer all informasjon som settpunkter, målt lysintensitet, vedlikeholdsmoduser og mye annet.

QR-styring av solskjerming

Vi gir våre kunder muligheten til enkelt å kunne overstyre solavskjerming via skanning av QR-kode for hvert individuelle rom. 

Det vil si at vi sparer kunden for å kable til fysiske persiennebrytere og selve bryteren i sin helhet. Det eneste man trenger å gjøre er å skanne QR-koden i rommet. Brukeren vil umiddelbart få opp et grafisk bilde over sitt kontor/møterom og kunne utføre scenarier, overstyre solavskjerming eller for eksempel overstyre andre deler i rommet som å dempe lys, styre gardiner og forandre temperatursettpunkt.

Våre systemer lar seg også enkelt integreres i for eksempel Crestron AV-paneler i møterom. Dette samler all styring og reduserer antallet installerte komponenter.

Våre løsninger er helt åpne og kan enkelt integreres med andre systemer eller SD-anlegg via for eksempel Bacnet, Modbus, KNX med flere.

Trenger du et tilbud for kjøp av solavskjerming?

Kontakt oss